JOBee

Преглед на новина

 • osinovi_858.jpg

  JOBee подкрепи биоразнообразието и развитието на пчеларството  JOBee подкрепи българските пчелари и запазването на биоразнообразието, като осинови кошер и добави към семейството си още 60 000 пчели.


  Пчелите са едни от най-важните същества на планетата и съществуването им е от ключово значение за всички останали видове, включително и за нас – хората. Те имат решаваща роля за поддържане на екологичния баланс и за опазване на местното биоразнообразие.

  Научно доказано е, че ако пчелите изчезнат от лицето на Земята, човешкият и животински свят ще оцелеят максимум четири години. Опрашването на растенията, от страна на пчелите, е жизненоважно за планетата и нейните обитатели. За съжаление, в последните години популацията на пчелите рязко намалява, което е не само тревожно, но и много стряскащо, поради което се налага предприемане на сериозни мерки от всички нас.

  Екипът на JOBee се присъедини към инициативата „Осинови кошер“, като стана част от общност от над 100 организации, които се ангажират с насърчаването на пчеларството и подобряването на възстановяването на екосистемите. Инициативата е изградена около идеята за постигане на глобална устойчивост в пчеларството. Осиновяването на един кошер носи ползи във всяко отношение на устойчивото развитие – подпомага земеделски производители и техните семейства и се грижи за опазването на околната среда.
  „Пчеларството е ключово за поддържането на баланса в природата и възможността да дадем своят принос в насърчаването на устойчивостта на околната среда е привилегия за нас“, заяви Калоян Иванов, CEO на JOBee. Той допълни още „Тази инициатива е в пълно съответствие с нашият ангажимент за екологични практики. JOBee е ESG компания, чиито социални политики и корпоративно управление са насочени към опазване на околната среда. Стремим се да бъдем отговорни към околната среда и обществото. Затова и разработването на софтуер в JOBee се извършва в напълно зелена среда. Ние използваме патентована система и абсолютна иновация: автоматизирана компютъризирана термоелектрическа охладителна система с оптимизирано оползотворяване на остатъчна топлинна енергия. Това е иновативно решение за оптимална работа и максимално намаляване на вредните емисии на използваните електрически ресурси в компютърните системи. Това са само малка част от нашите корпоративни усилия за справяне с климатичната криза и отговорността ни да дадем траен принос за по-зелено и по-здравословно бъдеще“.

  Със своето решение JOBee допринесе за увеличаване на популацията на пчелите в България и за опазване на биоразнообразието.

   

   

  Източник:

  https://istinskimed.bg/osinovi-semeen-kosher/

   https://www.mediacafe.bg/novini/osinovi-kosher-spasi-pchelite/